Skip to content

Om mig

Jag heter Rocio Jonsson och kommer ursprungligen från Mexiko.

Mitt intressse for konst och konsthantverk har funnits i många år och det började med Sidenmålning på 80-talet. Sen har det också blivit textilmålning och lite oljemålning.

I Mexiko studerade jag i flera år ”Repujado” (Metallprägling eller Repousse på franska) tillsammans med anatomi för att kunna ge ”liv” åt mina skapelser som ni kan se några exempel på i Bildgalleriet.

Jag publicerade också flera artiklar i olika magasin i Mexiko och medverkade i tv-program som sändes i latin-amerika. Titta under Publikationer för lite exempel.   

Om mig

Dom senaste åren har jag mest sysslat med Silver och Silversmycken gjorda av Silverlera (Art Clay). Jag blev certifierad intruktör i Art Clay i England för många år sedan. Jag har också designat smycken med pärlor, stenar och kristaller, med eller utan silverdetaljer, gjorda med tråd eller wire.

2010 började jag gett kurser i Folkuniversitetets regi men upptäckte snabbt att det var bättre att göra detta i egen regi så jag startade Studio Toltekali där jag i första hand tänker dela med mej av mina kunskaper genom att ge olika kurser i min egen studio och dessutom sälja egentillverkade unika alster.

2021 lämnade vi Stockholm och flyttade till Kil i Värmland där jag nu startar min kurs verksamhet igen.